24 de febrer de 2024. General Ordinària

24 de febrer de 2024. General Ordinària

ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA 2024

24 DE FEBRER

L’LALCORA
l’alcalatén

El dissabte, 24 de febrer, es va celebrar l’Assemblea General Ordinària de 2024 a l’Alcora (l’Alcalatén), seu de la 6a Trobada de la FVNG l’any passat.


Es va informar sobre l’estat dels comptes així com un repàs de l’activitat de la Federació en 2023, destacant la celebració de la 6a Trobada de la FVNG a l’Alcora o la introducció de la realització de cursets tècnics per a geganters/es en col·laboració amb el cos de monitors de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya i que van ser acollits per les colles de Benicarló, Castelló de la Plana, el barri de Patraix de València i Alcoi.

Així mateix, es van aprovar les activitats programades i el pressupost per a l’exercici 2024.


Per una altra banda, es va ratificar l’entrada de 2 noves colles a la Federació:

 • Associació Cultural “Dolçainers de l’Horta” de la Vilavella (la Plana Baixa)
 • Dianium Dansa de Dénia (la Marina Alta)

A hores d’ara, la Federació canvia de prefix i arriba a les 30 colles federades.


A més, es va aprovar per unanimitat, i després de no haver rebut cap candidatura més, que la colla amfitriona de la 8a Trobada de la FVNG per a l’any 2025 serà l’Associació Veïnal de Patraix sent el barri de Patraix de València la seu de l’esdeveniment.

Imatge de WhatsApp 2024-02-24 a les 14.28.36_9345d18a

6a | l’Alcora | 2023

6a | l’Alcora | 2023

6a Trobada de la FVNG

L’ALCORA
l’alcalatén

7 d’octubre
2023

Resum

El dissabte, 7 d’octubre, l’Alcora (l’Alcalatén) va acollir la 6a edició de la ‘Trobada de la FVNG’, emmarcada dins la seua X Trobada de Gegants i Cabuts, organitzada per la colla amfitriona d’enguany, la Colla de Gegants i Cabuts de l’Alcora.

Enguany, ha hagut una nombrosa participació de colles federades des que es celebra aquesta festa. 19 de les 27 colles federades actuals van donar-se cita a aquesta població de l’Alcalatén. Aquestes van ser les d’Ador (la Safor), Alcoi (l’Alcoià), Almassora (la Plana Alta), Benetússer (l’Horta Sud), Benicarló (el Baix Maestrat), Borriana (la Plana Baixa), l’Associació Cultural “Botafocs” de Castelló de la Plana (la Plana Alta), Daimús (la Safor), l’Associació de Dansants de Castelló de la Plana (la Plana Alta), Godella (l’Horta Nord), Monòver (el Vinalopó Mitjà), Navajas (l’Alt Palància), Oliva (la Safor), Ontinyent (la Vall d’Albaida), Paiporta (l’Horta Sud), Vila-real (la Plana Baixa), Vinaròs (el Baix Maestrat) i Xeresa (la Safor). A més, la colla amfitriona va convidar la colla de Cervelló, al Baix Llobregat de Catalunya. Totes elles van sumar més de 400 persones participants.

A les 10 h. les colles van anar arribant a la plaça de l’Ajuntament per plantar la imatgeria i, després de passar el matí per les rodalies del centre del poble, a les 14 h. es va produir el dinar de germanor de totes les colles convidades. Després de dinar, es van repartir el detall de recordatori a les colles participants per part de la colla amfitriona, la FVNG, l’Ajuntament de l’Alcora i la Caixa Rural de l’Alcora, col·laboradora de l’esdeveniment.

Ja de vesprada, cap a les 17 h. de la vesprada, va començar el passacarrer recorrent bona part del centre del poble i les colles van tornar a la plaça, on cadascuna va fer un ball de lluiment quan eren presentades. Després dels balls, el president de la FVNG, Carles Martí, va fer entrega del socarrat commemoratiu a la Colla Gegantera de l’Alcora, el qual acredita que ostenta el títol d’haver sigut la colla amfitriona de la 6a edició. Per finalitzar la Trobada, totes les colles van fer un ball final conjunt a ritme de tots/es els/les dolçainers/es i tabaleters/es presents.

Colles assistents

federades

 • Ador (la Safor)
 • Alcoi (l’Alcoià)
 • Almassora (la Plana Alta)
 • Benetússer (l’Horta Sud)
 • Benicarló (el Baix Maestrat)
 • Borriana (la Plana Baixa)
 • Castelló de la Plana (la Plana Alta) — A. C. “Botafocs”
 • Castelló de la Plana (la Plana Alta) — A. de Dansants
 • Daimús (la Safor)
 • Godella (l’Horta Nord)
 • Monòver (el Vinalopó Mitjà)
 • Navajas (l’Alt Palància)
 • Oliva (la Safor)
 • Ontinyent (la Vall d’Albaida)
 • Paiporta (l’Horta Sud)
 • Vila-real (la Plana Baixa)
 • Vinaròs (el Baix Maestrat)
 • Xeresa (la Safor)

no federades / convidades per la colla amfitriona

 • Cervelló (el Baix Llobregat, Catalunya)

25 de febrer de 2023. General Ordinària

25 de febrer de 2023. General Ordinària

ASSEMBLEES

general ordinària

2023

25 DE FEBRER

ONTINYENT
la vall d’albaida

El dissabte, 25 de febrer, es va celebrar l’Assemblea General Ordinària de 2023 a la Casa de les Danses de Daimús (la Safor), on s’ubica la seu del Grup de Danses Daimús, i la seu de la 5a Trobada de la FVNG.

Es va informar sobre l’estat dels comptes així com un repàs de l’activitat de la Federació en 2022, destacant la represa de la “Trobada de la FVNG” a Daimús després de no haver-se pogut celebrar per la pandèmia, i la participació d’algunes colles federades en la II Mostra de Nanos i Gegants del Festival “Mostra Viva del Mediterrani” de València, que organitzen amb la col·laboració de la Federació.

Es va llegir l’informe de l’Àrea de Comunicació, destacant l’augment de comptes seguidors a les xarxes socials oficials i al mitjà de comunicació “Xicotets i Grans”, el canvi de domini dels webs de la FVNG i els canvis de tipografia que s’han fet en aquest web, entre altres.

Es va ratificar la baixa d’una colla i l’entrada de 2 noves colles a la Federació:

 • Grup de Danses “Raval i Vila” d’Oliva (la Safor)
 • Grup de Danses “El Racó de la Ferradura” de Xeresa (la Safor)

A hores d’ara la Federació compta amb 28 colles federades.

Es van aprobar les activitats i el pressupost per a l’exercici 2023. A més, es va ratificar que la 6a Trobada de la FVNGl’Alcora (l’Alcalatén), sent la colla amfitriona el Colla Gegantera de l’Alcora, i sent la data el dissabte, 7 d’octubre de 2023.

També es va aprovar per unanimitat que la colla amfitriona de la 7a Trobada de la FVNG serà la Colla de Nanos i Gegants de Monòver (el Vinalopó Mitjà) i es portarà a terme el juny de 2024.

Per últim, es va fer renovació estatutària de la Junta Directiva per al període 2023 – 2025. Carles Martí (Borriana) va revalidar el càrrec de president, així com la resta dels càrrecs, amb l’únic canvi del Vocal Territorial de la Demarcació Provincial de València, que va passar d’Àngel Mascarell Mascarell a Toni Peiró, peryanyent a l’Associació Veïnal de Patraix

Imatge de WhatsApp 2023-02-25 a les 15.21.21

II Mostra de Nanos i Gegants del Festival “Mostra Viva del Mediterrani” de València

II Mostra de Nanos i Gegants del Festival “Mostra Viva del Mediterrani” de València

II Mostra de Nanos i Gegants del Festival “Mostra Viva del Mediterrani” de València

VALÈNCIA

15 d’octubre
2022

Resum

El passat dissabte, 15 d’octubre, es va portar a terme la II edició de la Mostra de Nanos i Gegants del Festival “Mostra Viva del Mediterrani” de València. L’any passat aquesta mostra es va fer al barri del Cabanyal de València i enguany ha tingut lloc al Pont dels Serrans, davant les torres. L’associació que organitza el festival ha comptat enguany també amb la Federació Valenciana de Nanos i Gegants per organitzar la mostra.

Varen participar-hi les colles de d’Alacant (l’Alacantí), l’Alcora (l’Alcalatén), “Botafocs” de Castelló de la Plana (la Plana Alta), Godella (l’Horta Nord), Navaixes / Navajas (l’Alt Palància) i Vinaròs (el Baix Maestrat). Algunes d’aquestes colles varen comptar amb la música de la l’Associació Cultural “Respira”.

Les colles varen plantar les figures a l’inici del Pont dels Serrans i varen fer una cercavila mentre les anaven anomenant una a una. Al tornar de la cercavila varen plantar les figures al voltant de les tanques que hi havia posades i allà Nèstor Campos Bokokó, Secretari i Vocal de Comunicació de la FVNG, va fer la presentació de cada colla, les quals varen fer un ball de lluïment una per una, i finalitzant amb un ball final conjunt de totes les figures.

Colles assistents

 • Alacant (l’Alacantí)
 • l’Alcora (l’Alcalatén)
 • Castelló de la Plana (la Plana Alta) — “Botafocs”
 • Godella (l’Horta Nord)
 • Navaixes / Navajas (l’Alt Palància)
 • Vinaròs (el Baix Maestrat)

Cartell

Arxiu gràfic

https://www.flickr.com/photos/189674431@N07/albums/72177720303211659

5a | Daimús | 2022

5a | Daimús | 2022

5a Trobada de la FVNG

DAIMÚS
la safor

25 de setembre
2022

Resum

El diumenge, 25 de setembreDaimús (la Safor) va acollir la 5a Trobada de la Federació Valenciana de Nanos i Gegants, després de 2 anys d’ajornament a causa de la pandèmia. Enguany, per fi, el Grup de Danses Daimús s’ha convertit en la colla amfitriona d’aquesta gran festa de la FVNG a la qual varen assistir les colles federades d’Ador (la Safor), l’Alcora (l’Alcalatén), Almassora (la Plana Alta), Benetússer (l’Horta Sud), Beniarrés (el Comtat), Benicarló (el Baix Maestrat), Borriana (la Plana Baixa), l’Associació Cultural “Botafocs” de Castelló de la Plana (la Plana Alta), Godella (l’Horta Nord), Monòver (el Vinalopó Mitjà), Ontinyent (la Vall d’Albaida), el barri de Patraix de València i Vinaròs (el Baix Maestrat), a més de dues colles de la comarca no federades convidades per la colla amfitrona vingudes d’Oliva i Xeresa, i el gegant que representa a la FVNG, pertanyent a la colla de Benetússer.

La jornada va començar amb la plantada a la plaça del Rector Francesc Pons on, des d’allà mateix, va començar la cercavila i va recòrrer alguns carrers de Daimús fins tornar a la mateixa plaça, on cada colla va fer un ball de lluiment, on el Grup de Danses Daimús va aprofitar també per estrenar allà mateix el seu nou ball propi dels Cabuts, i un ball final conjunt de totes les colles per tancar la trobada. Finalment, la pluja va aguantar i va respectar la jornada que es va celebrar amb normalitat.

Colles assistents

federades

 • Ador (la Safor)
 • l’Alcora (l’Alcalatén)
 • Almassora (la Plana Alta)
 • Benetússer (l’Horta Sud)
 • Beniarrés (el Comtat)
 • Benicarló (el Baix Maestrat)
 • Borriana (la Plana Baixa)
 • Castelló de la Plana (la Plana Alta) — “Botafocs”
 • Godella (l’Horta Nord)
 • Monòver (el Vinalopó Mitjà)
 • Ontinyent (la Vall d’Albaida)
 • València — barri de Patraix
 • Vinaròs (el Baix Maestrat)

no federades / convidades

 • Oliva (la Safor)
 • Xeresa (la Safor)

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

POLÍTICA DE PRIVADESSA

La Federació Valenciana de Nanos i Gegants, amb domicili al Carrer Sant Roc, 32 baix, 46910 Benetússer, garanteix el compliment del Reglament General de Protecció de Dades i de la legislació española en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

 

RESPONSABLE. Qui és el responsable del tractament de les vostres dades?

IDENTITAT
FEDERACIÓ VALENCIANA DE NANOS I GEGANTS, amb CIF: G-98526130, a partir d’ara, ENTITAT.

ADREÇA
CARRER SANT ROC, 32 BAIX, 46910 BENETÚSSER

ADREÇA ELECTRÒNICA
federacio@fvnanosigegants.com

 

DRETS. Quins drets teniu quan ens faciliteu dades vostres?

 • Accés: la persona interessada té dret a saber quines dades tracta l'ENTITAT sobre ella.
 • Rectificació: l'interessat té dret a sol·licitar la rectificació de les dades inexactes.
 • Supressió: l'interessat té dret a sol·licitar la supressió de les seues dades quan, entre altres motius, les dades no siguen necessàries per a les finalitats per les quals es van obtenir.
 • Limitació del tractament: en determinades circumstàncies, l'interessat pot sol·licitar la limitació del tractament de les seues dades. En aquest cas, únicament les conservarem per a l'exercici o la defensa de reclamacions.
 • Oposició: en determinades circumstàncies, l'interessat pot oposar-se al tractament de les seues dades. En aquest cas, l'ENTITAT deixarà de tractar les seues dades, excepte per motius legítims imperiosos o per l'exercici o la defensa de possibles reclamacions.
 • Portabilitat de les dades: només aplicable a dades automatitzades, consisteix a passar les dades des de l'ENTITAT fins a un altre nou RESPONSABLE DEL TRACTAMENT (no a l'interessat i per sol·licitud de l’interessat).

 

Podeu exercir els drets esmentats, i també el dret a retirar el consentiment (si l’heu atorgat) enviant un correu electrònic a federacio@fvnanosigegants.com.

A més, teniu dret a presentar una reclamació davant de l'autoritat de control en matèria de protecció de dades, que actualment és l'Agencia Española de Protección de Datos.

D'acord amb la normativa vigent en matèria de protecció de dades, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic, l'usuari accepta que les dades personals aportades en el moment del registre, o qualsevol altra que es facilite a la FVNG per a accedir a alguns dels serveis del lloc web, siguen tractades per l'ENTITAT amb la finalitat de facilitar la prestació dels serveis sol·licitats, per a la correcta identificació dels usuaris que sol·liciten serveis personalitzats en la web de la FVNG, per a la realització d'estudis estadístics dels usuaris registrats en la web de la FVNG que permeten dissenyar millores en els serveis prestats, per a la gestió de tasques bàsiques d'administració i, també, a fi de mantenir-lo informat, per correu electrònic o per qualsevol altre mitjà, de les novetats, productes i serveis relacionats amb la FVNG o amb terceres empreses col·laboradores.

En el cas de comunicacions comercials a través del correu electrònic o mitjà equivalent, l'usuari dóna consentiment exprés per a l'enviament de publicitat a través del mitjà esmentat.

L'usuari ha de respondre, en qualsevol cas, de la veracitat de les dades facilitades. En conseqüència, la FVNG es reserva el dret d’excloure dels serveis registrats tot usuari que haja facilitat dades falses, sens perjuí de les altres accions que siguen procedents en dret.

Save settings
Cookies settings