assemblees

general ordinària 2015

12 de desembre de 2015

El 12 de desembre es va celebrar a Ontinyent l’Assemblea General de la Federació Valenciana de Nanos i Gegants, que cada any se celebra en una ciutat que forma part de la Federació.

La Federació està composta actualment per 20 colles i l’Associació de Gegants i Cabets d’Ontinyent ostenta la vicepresidència, en la persona d’Inma Ibáñez.

Des dels càrrecs de la Federació es va insistir de celebrar enguany l’Assemblea a Ontinyent i així tindre l’oportunitat de conéixer les noves figures de l’Àguila i de la Tartuga que s’han construït i presentat enguany.

La jornada de treball va transcórrer de matí en la seu dels Gegants i Cabets, a la Casa de Cultura de la Vila, i després es va fer una visita guiada pel Palau de la Vila, on estan exposats els Gegants, Cabets, Àguila i Tartuga.

_IMG_8966--

Entre altres coses, es van acordar els punts següents:

  1. Celebració a Castelló de la Plana, en febrer 2016, de la II Trobada de la Federació.
  2. Concloure la catalogació de figures.
  3. Constituir un conjunt fotogràfic de les figures de les colles adherides per a poder mostrar-se en exposició allà on ho demanen.
  4. Iniciar els tràmits per a declarar la festa dels Nanos i Gegants bé d’interés cultural (BIC) per a aconseguir major protecció de la festa i de les figures en tot l’àmbit autonòmic.